Sauce béarnaise
TM6 TM5

Sauce béarnaise

4.6 (37 ocen)

Składniki

  • 1 c. à soupe d'estragon, frais
  • 50 g d'échalotes
  • 3 c. à soupe de vinaigre de vin blanc
  • 2 jaunes d'œufs
  • ½ c. à café de sel
  • 1 pincée de poivre, moulu, à ajuster en fonction des goûts
  • 125 g de beurre salé ou non, coupé en morceaux
  • 2 branches de cerfeuil, frais

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
769 kJ / 187 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
1 g
Tłuszcz
19 g
Błonnik
1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy