Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 300 g di farina
- 3 uova
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
Pesto
- 20 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 20 g di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di rucola, le foglioline lavate ed asciugate
- 10 g di gherigli di noci sgusciati
- 10 g di pistacchi al naturale, sgusciati
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 80 g di olio extravergine di oliva delicato (già pesato in una caraffa)
- 100 g di ricotta fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2733.6 kJ / 653.4 kcal
- Białko
- 20.3 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 36.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 224.8 mg
Alternatywne przepisy
Spaghettini ai peperoni
50 Min
Farfalle ai sapori di Sicilia
45 Min
Linguine al pesto agrumato alle erbe
25 Min
Orecchiette con pomodorini, rucola e patate
4 Std.
Linguine al pesto di nocciole ed erbette
20 Min
Tortiglioni in salsa eoliana
40 Min
Pasta al pesto di rucola e pomodori secchi (senza glutine)
25 Min
Trofie alla rucola, crescione e noci
25 Min
Maltagliati pomodori e mandorle
45 Min
Penne lisce al ragù di trevisana
40 Min
Penne alle erbe aromatiche e pomodori secchi
35 Min
Tagliolini stracciatella e speck
1h 5min