Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 300 g di farina
- 3 uova
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
Pesto
- 20 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 20 g di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di rucola, le foglioline lavate ed asciugate
- 10 g di gherigli di noci sgusciati
- 10 g di pistacchi al naturale, sgusciati
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 80 g di olio extravergine di oliva delicato (già pesato in una caraffa)
- 100 g di ricotta fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2733.6 kJ / 653.4 kcal
- Białko
- 20.3 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 36.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 224.8 mg
Alternatywne przepisy
Pasta ricotta e pomodorini
30min
Trofie pesto di pistacchi e arancia
20min
Cavatelli pomodori e caciocavallo
1 Std. 30 Min
Spaghettini ai peperoni
50min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25min
Gnocchi alle mandorle
1h 40min
Trofie pesto e champignon
30min
Sedanini al forno alla mediterranea
45min
Lasagne del boscaiolo
2h 15min
Fusilli tricolore
30min
Linguine al pesto di nocciole ed erbette
20min
Penne peperoni e noci
35min