Zuppa di carciofi

Zuppa di carciofi

4.2 24 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm)
  • 1 spicchio di aglio mondato e senza anima
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 peperoncino rosso piccante, a piacere
  • 6 carciofi mondati e a spicchi
  • 4 pomodorini a metà
  • 2 sovracosce di pollo disossate e senza pelle a pezzi (2 cm)
  • 650 g di acqua
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 dado per brodo vegetale
    1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale, fatto in casa
  • 1 pizzico di sale
  • 2 uova sbattute
  • 8 fette di pane casereccio tostate

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 434 kcal / 1816 kJ
Białko 27.7 g
Tłuszcz 17.9 g
Węglowodany 43.3 g
Błonnik 8.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...