Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 1 spicchio di aglio, senza anima
- 50 g di cipolla in quarti
- 4 grani di pepe bianco
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di pomodori ciliegino a metà
- 100 g di vino bianco secco
- 500 g di acqua
- 1 pizzico di timo secco
- 1 pizzico di origano secco
- 1 pizzico di maggiorana secca
- 250 g di patate, pelate e a tocchetti (1 cm circa)
- 500 g di cozze fresche, spurgate
- 500 g di filetti di merluzzo
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1201 kJ / 287 kcal
- Białko
- 26.1 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di merluzzo con pancetta croccante e porri
45 min
Branzino al cartoccio
1 godz. 10 min
Tegamino di vongole e zucchine
40 min
Penne risottate con le cozze
1h 5min
Seppioline e gamberi gratinati
1 godz. 10 min
Zuppetta di crostacei
40 min
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1h 5min
Pepata di cozze
55 min
Peoci gratinati
1h
Insalata di polpo, sedano e prezzemolo
50 min
Spaghetti cozze e gamberi
25 min
Zuppa di cozze
1h