Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sourdough pudding
- 150 g frozen pitted cherries
- 300 g sourdough bread, cut into thin slices (approx. 5 mm thickness)
- 20 - 40 g butter, softened
- 4 eggs
- 60 g pure maple syrup
- 150 g pouring (whipping) cream
- 700 g milk
- 1 tbsp raw cacao powder (see Tips)
- 2 tsp natural vanilla extract
Chocolate sauce
- 120 g butter
- 150 g double cream (see Tips)
- 100 g coconut sugar (see Tips)
- ¼ - ½ tsp salt
- 30 g raw cacao powder (see Tips)
- pouring (whipping) cream, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1921.9 kJ / 457.6 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 39.2 g
- Tłuszcz
- 29.4 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Almond shortbread biscuits
2 Std. 10 Min
Strawberry almond gelato
12 Std. 20 Min
Freckle cake
26h 40min
Four-seed honey butter
30 min
Speculaas
1h
Apple shortcake
1h 50 min
Fairy doll cake
2h 20min
Macaroons
40 Min
Pandan chiffon cake
5h 15 min
Festive fruit cake
30h 55min
Orange and almond cake
2h 20min
Buttermilk scones
35min