Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ice cream
- 100 g dark chocolate, broken into pieces
- 200 g pouring (whipping) cream
- 300 g full cream milk
- 3 egg yolks
- 80 g white sugar
- 1 tsp vanilla bean paste
- 2 tbsp Kahlua® (opcjonalnie)
Chocolate custard
- 500 g cold water
- 2 titanium strength gelatine leaves
- 100 g dark chocolate, broken into pieces
- 500 g pouring (whipping) cream
- 3 tsp instant granulated coffee
- 1 tsp white sugar
- 4 egg yolks
Crumble
- 80 g white chocolate, broken into pieces
- 20 g unsalted butter
- 20 g caster sugar
- 20 g flaked almonds
- 1 tbsp plain flour
- 1 tbsp cocoa powder
- 1 pinch salt
Chocolate sauce
- 100 g dark chocolate, broken into pieces
- 100 g pouring (whipping) cream
Assembly
- 400 g skim milk (see Tips)
- cocoa powder, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3392.5 kJ / 807.8 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 51.3 g
- Tłuszcz
- 61.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 41 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 131.6 mg
Alternatywne przepisy
Banoffee tartlets
1 godz. 45 min
Frappé coffee
5 min
Rose syrup
20 min
Chocolate salted caramel petit fours
7 godz. 10 min
Almond briouats with honey and sesame seeds
1h
Sherbet bags
4hod. 20min
Churros
40 min
Black forest cake
5 Std.
Coconut vanilla sorbet with magic chocolate topping
24 Std. 15 Min
Berry marshmallow slice
2 Std. 30 Min
Chocolate truffle cake
2sa 15 dk
Pavlova
6h