Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lemon and thyme oil
- 3 lemons, zest only, no white pith, plus 1 strip of lemon peel (4 cm) for storing
- 20 g fresh thyme sprigs, plus 1 extra sprig for storing
- 500 g extra virgin olive oil
Mussel stock
- 10 g olive oil
- 5 sprigs fresh thyme, leaves only
- 2 garlic cloves, crushed
- 150 g dry white wine
- 1000 g fresh mussels, scrubbed and debearded (see Tips)
- 300 g pouring (whipping) cream
Creamed Pāua
- 2 tbsp water
- 2 tsp cornflour
- 180 g pāua (see Tips)
- 10 g olive oil
- 1 eschalot
- 1 garlic clove
- salt, to season
- ground pepper, to season
- lemon juice, to taste
- fresh chives, chopped, for garnishing
- crusty bread, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 7503.3 kJ / 1786.5 kcal
- Białko
- 48.9 g
- Węglowodany
- 22.5 g
- Tłuszcz
- 164.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 39.3 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 2057.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lime sherbet
4 godz. 15 min
Cooking gnocchi or pasta
35 min
Beef jerky
1h 50 min
Caramel feijoa upside down cake
1h 10 min
Whitebait fritters
35 min
Venison and Potato Goulash
50 min
Chicken and caramelised onion sausages
1 Std. 5 Min
Dave Barbaro's spiced pork sausages
40 min
Pulled Pork Buns
6h 20min
Feijoa crumble slice
1 Std. 5 Min
Black bean spaghetti bolognese (gut health)
45min
Apple, feijoa and ginger sponge pudding
1h 20 min