Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g rye flour
- 100 g Mother sourdough starter (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 250 g
- Kalorie
- 2803.3 kJ / 670 kcal
- Białko
- 20.5 g
- Węglowodany
- 142.6 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 19 g
- Sód
- 47.5 mg
Alternatywne przepisy
Sourdough Baguettes
15 godz.
Sourdough Starter Discard English Muffins
4 Std. 10 Min
Rustic Sourdough Bread
28h 10min
Rye sourdough loaf
18h 20min
Sourdough Starter Discard Crackers
45 min
Rustic Sourdough Bread
28h 10min
Rye sourdough baguettes
27h 20min
Sourdough pizza base
3h 5min
Sourdough Starter Discard Focaccia
2h 55min
Mother sourdough starter
108 godz. 20 min
Sourdough Starter Discard Pizza Dough
4 Std. 10 Min
Everyday sourdough loaf
4 Std. 20 Min