Urządzenia i Akcesoria
Fruit and nut loaf
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 27 godz. 50 min
24 slices
Składniki
Rye starter
-
filtered water100 g
-
rye flour100 g
-
Mother sourdough starter (see Tips)100 g
Fruit and nut dough
-
butter to grease
-
dried apricots cut into pieces (approx. 1 cm)50 g
-
dried figs cut into halves100 g
-
sultanas60 g
-
pecan nuts50 g
-
apple unpeeled, cored and cut into quarters1
-
water150 g
-
apple juice150 g
-
ground cinnamon2 tbsp
-
mixed spice to taste1 - 2 tbsp
-
baker's flour500 g
-
salt15 g
-
ice cubes (approx 10)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
246.1 mg
Białko
3.7 g
Kalorie
592.6 kJ /
141.6 kcal
Tłuszcz
2.1 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sweet cucumber pickle (Thermomix® Cutter, using modes)
48 godz. 20 min
Christy Tania's Vegan Hot Cross buns
1 godz. 20 min
Rye seed loaf
28 godz. 10 min
Sourdough Starter Discard Cinnamon Raisin Bread
5 godz. 5 min
Sourdough Starter Discard Waffles
25 min
Luo bo gao (radish cakes)
25 godz. 20 min
Sourdough Starter Discard Crackers
45 min
Sourdough pizza base
3 godz. 5 min
Sourdough Starter Discard English Muffins
4 godz. 10 min
Sourdough Starter Discard Pizza Dough
4 godz. 10 min
Sourdough Starter Discard Scones
30 min
Everyday sourdough loaf
4 godz. 20 min