Fruit and nut loaf

Fruit and nut loaf

4.8 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 27 godz. 50 min
24 slices

Składniki

Rye starter
  • filtered water
    100 g
  • rye flour
    100 g
  • Mother sourdough starter (see Tips)
    100 g
Fruit and nut dough
  • butter to grease
  • dried apricots cut into pieces (approx. 1 cm)
    50 g
  • dried figs cut into halves
    100 g
  • sultanas
    60 g
  • pecan nuts
    50 g
  • apple unpeeled, cored and cut into quarters
    1
  • water
    150 g
  • apple juice
    150 g
  • ground cinnamon
    2 tbsp
  • mixed spice to taste
    1 - 2 tbsp
  • baker's flour
    500 g
  • salt
    15 g
  • ice cubes (approx 10)

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 141.6 kcal / 592.6 kJ
Białko 3.7 g
Tłuszcz 2.1 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Sód 246.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...