Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rye starter
- 100 g filtered water
- 100 g rye flour
- 100 g Mother sourdough starter (see Tips)
Fruit and nut dough
- butter, to grease
- 50 g pecan nuts
- 50 g dried apricots, cut into pieces (approx. 1 cm)
- 100 g dried figs, cut into halves
- 60 g sultanas
- 1 apple, unpeeled, cored and cut into quarters
- 500 g baker's flour
- 2 tbsp ground cinnamon
- 1 - 2 tbsp mixed spice, to taste
- 15 g salt
- 150 g water
- 150 g apple juice
- ice cubes (approx 10)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 592.6 kJ / 141.6 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 246.1 mg
Alternatywne przepisy
Rye seed loaf
28 Std. 10 Min
Wholegrain scones
30 min
Rye sourdough loaf
18 godz. 20 min
Sourdough Starter Discard Crackers
45 min
Rye sourdough starter powder
24h 10min
Seeded bread loaf
3sa 20 dk
Rye sourdough baguettes
27 Std. 20 Min
Sourdough pizza base
3 godz. 5 min
Sourdough Starter Discard Scones
30 min
Sourdough Bread with Olives
5h 20min
Mother sourdough starter
108 Std. 20 Min
Everyday sourdough loaf
4h 20min