Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rye starter
- 100 g filtered water
- 100 g rye flour
- 100 g Mother sourdough starter (see Tips)
Fruit and nut dough
- butter, to grease
- 50 g pecan nuts
- 50 g dried apricots, cut into pieces (approx. 1 cm)
- 100 g dried figs, cut into halves
- 60 g sultanas
- 1 apple, unpeeled, cored and cut into quarters
- 500 g baker's flour
- 2 tbsp ground cinnamon
- 1 - 2 tbsp mixed spice, to taste
- 15 g salt
- 150 g water
- 150 g apple juice
- ice cubes (approx 10)
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 14480.9 kJ / 3447.8 kcal
- Białko
- 89.9 g
- Węglowodany
- 598.2 g
- Tłuszcz
- 62 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.1 g
- Błonnik
- 84.9 g
- Sód
- 5675.1 mg
Alternatywne przepisy
Almond biscotti
1 godz. 10 min
Rye sourdough baguettes
27 godz. 20 min
Sourdough Bread with Olives
5 Std. 20 Min
Sourdough Starter Discard Crackers
45min
Mother sourdough starter
108 Std. 20 Min
Caraway rye bread
18h 20min
Everyday sourdough loaf
4 godz. 20 min
Seeded bread loaf
3h 20 min
Rye sourdough starter powder
24 Std. 10 Min
Spelt bread rolls
1h 45min
Sourdough Starter Discard Cinnamon Raisin Bread
5h 5min
Sourdough pizza base
3h 5 min