Sandwichs Monte Cristo

Sandwichs Monte Cristo

4.4 46 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 13 godz. 30 min
4 portions

Składniki

Le pain de mie (la veille)
  • d'eau
    200 g
  • de levure boulangère fraîche émiettée
    20 g
  • de farine T 55
    350 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de sucre
    1 c. à café
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
Les sandwichs (le jour même)
  • de lait
    5 c. à soupe
  • œufs
    3
  • de noix de muscade en poudre
    2 pincées
  • du sel
  • du poivre moulu
  • de beurre
    30 g
  • d'huile de tournesol
    1 c. à soupe
  • de moutarde anglaise type Savora
    1 c. à soupe
  • de jambon cuit
    4 tranches
  • d'emmental en tranches fines
    60 g
  • de blanc de poulet fumé
    4 tranches
  • sucre glace (facultatif)
    1 c. à café
  • cornichons aigres-doux, type malossols
    4

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 664 kcal / 2778 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 72 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...