Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
300
g de jambon de Parme, coupé en fines tranches (env. 1 mm)
lub 300 g de jambon, coupé en fines tranches (env. 1 mm) - 200 g de parmesan, coupé en morceaux
- 200 g de mozzarella, coupé en morceaux
- 150 g d'oignons, coupés en deux
- 2 gousses d'ail
- 30 g d'huile d'olive
- 200 g de lardons (env. 5 mm)
- 20 g de concentré de tomate
- 400 g de tomates concassées en conserve
- 500 g d'eau
- 1 c. à café de paprika
- 1 c. à café de sel
- ½ c. à café de poivre moulu
- 350 g de pâte sèche, type spaghetti
- 2 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2264.2 kJ / 541.2 kcal
- Białko
- 31.1 g
- Węglowodany
- 38.8 g
- Tłuszcz
- 28.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 1644.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tagliatelle de brocolis, poulet et sauce Saint-Nectaire
35 Min
Oladis (RU)
20 min
Ch'tiflette (tartiflette au maroilles)
1j 25 menit
Kouign-amann à l'ail et au parmesan
3h 15min
New York roll à la pistache
1j 30 menit
Galettes de pommes de terre farcies aux champignons
1j
Pain à l'ail, au cheddar et au chorizo
1j 30 menit
Amaretto Sour
10 min
Cigares de tartiflette
55 Min
Lasagne au pain rassis
1 Std. 45 Min
Patates douces avec tempeh et vinaigrette tahini
1j
Gaufres et coulis de chocolat blanc
1j