Wersje kompatybilne
Pizza au munster, poitrine fumée, poulet et champignons
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à pizza
- 110 g d'eau, à température ambiante
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 200 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 15 g d'huile d'olive extra vierge
- 1 c. à café de sel
La garniture
- 70 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
- 200 g de filet de poulet, coupé en lanières
- 5 tranches de poitrine fumée
- 80 g de champignons de Paris frais, émincés
- 150 - 200 g de munster, coupé en tranches
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1493.7 kJ / 358 kcal
- Białko
- 21.5 g
- Węglowodany
- 25.7 g
- Tłuszcz
- 18.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.7 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 726.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin au lard
2 Std. 25 Min
Pizza aux courgettes, chèvre et jambon de pays
1h 45min
Carré feuilleté thon-tomates-olives
1 Std. 20 Min
Sandwichs Monte Cristo
13h 30 min
Pizza quatre fromages
1h 45min
Pizza au fromage bleu, bacon croustillant, poires, miel et noix
3 Std. 35 Min
Galette fourrée jambon-champignons
40min
Tourte à la tomme de brebis et au jambon cru
1 Std. 55 Min
Pizza multigrains au brie, jambon serrano et confiture de figues
3 Std. 35 Min
Pizza tressée à la tomate jambon et mozza
1 Std. 55 Min
Feuilleté comtois
1 godz. 5 min
Quiche aux deux fromages et ail confit
2h 10min