Pizza avec pommes de terre, cèpes et saucisses

Pizza avec pommes de terre, cèpes et saucisses

3.0 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
6 parts

Składniki

La pâte à pizza
  • d'eau
    210 g
  • de levure boulangère fraîche
    5 g
  • de sucre en poudre
    1 c. à café
  • huile d'olive extra vierge pour le saladier
  • de farine à pain
    350 g
  • de sel
    1 c. à café
La garniture
  • d'eau
    500 g
  • de pommes de terre coupées en rondelles (5 mm)
    250 g
  • de thym déshydraté
    1 pincée
  • huile d'olive extra vierge pour le plat et pour la garniture
  • de mozzarella coupée en tranches (7-8 mm)
    120 g
  • de cèpes frais émincés
    100 g
  • de saucisse de porc crue sans peau et émiettée
    120 g
  • de sel
    1 pincée
  • de poivre moulu
    1 pincée
  • romarin frais
    1 brin

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 369.3 kcal / 1545.3 kJ
Białko 16.2 g
Tłuszcz 10.5 g
Węglowodany 52 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Sód 449.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...