Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Romesco Sauce
- 2 oz raw cashews
- hot water, to soak cashews
- 2 garlic cloves
- 2 oz extra virgin olive oil
- 1 lemon
- 2 red bell peppers (approx. 7 oz) quartered, deseeded and membrane removed
- 4 oz blanched almonds
- 1 tsp smoked paprika
- ½ tsp dried red chili flakes
- 1 - 1 ½ tsp salt
Steamed Halibut
- 8 coriander seeds
- 4 cardamom seeds
- 1 stalk fresh lemongrass, cut into 8 pieces
- 1 tsp fennel seeds
-
16
oz white wine
lub 16 oz vegetable stock - 6 oz fresh spinach leaves, cleaned and destemmed
- 4 halibut fillets, cut into steaks (5 in. x 1½ in. x 1 in.)
- 1 tsp salt
- 1 tsp white pepper
- ½ oz lemon juice
- 1 lemon, sliced, to garnish
- lemon verbena, to garnish (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2360 kJ / 564 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 1328 mg
Alternatywne przepisy
Portuguese Fish and Potato Stew
45 Min
Steamed Scallops with Sweet Pea Purée
25 Min
Avocado Tomatillo Salsa
10 Min
Plank Grilled Pesto Salmon with Mushroom Orzotto
1 Std. 50 Min
Cajun Gumbo
1 godz. 30 min
Macadamia Halibut with Mango Sauce
1h
Lemon Caper Salmon with Ribbon Squash
35 min
Shrimp and Crab Stack
25 Min
Tomatillo Avocado Guacamole
10 Min
Lamb with Artichoke and Spinach Purée
45 Min
Seared Scallops with Sweet Potato Purée
30 min
Steamed Mahi Mahi and Mixed Vegetable Parcels
1h 15min