Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Romesco Sauce
- 2 oz raw cashews
- hot water, to soak cashews
- 2 garlic cloves
- 2 oz extra virgin olive oil
- 1 lemon
- 2 red bell peppers (approx. 7 oz) quartered, deseeded and membrane removed
- 4 oz blanched almonds
- 1 tsp smoked paprika
- ½ tsp dried red chili flakes
- 1 - 1 ½ tsp salt
Steamed Halibut
- 8 coriander seeds
- 4 cardamom seeds
- 1 stalk fresh lemongrass, cut into 8 pieces
- 1 tsp fennel seeds
-
16
oz white wine
lub 16 oz vegetable stock - 6 oz fresh spinach leaves, cleaned and destemmed
- 4 halibut fillets, cut into steaks (5 in. x 1½ in. x 1 in.)
- 1 tsp salt
- 1 tsp white pepper
- ½ oz lemon juice
- 1 lemon, sliced, to garnish
- lemon verbena, to garnish (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2360 kJ / 564 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 1328 mg
Alternatywne przepisy
Lamb with Artichoke and Spinach Purée
45min
Lemon Caper Salmon with Ribbon Squash
35min
Lobster Bisque
1h 50min
Egg Drop Soup
45min
Coconut Sautéed Shrimp
35min
Sous-vide Scallops with Saffron Sauce
1h
Romaine Salad with Blue Cheese and Prosciutto Dust
45min
Salmon with Ginger Tomato Sauce
40min
Lime-Cilantro Vinaigrette
10min
Beet Salad with Blood Orange Balsamic Vinaigrette
35min
Shrimp in Garlic Sauce
25 min
Tomato Basil Soup
40min