Wersje kompatybilne
Herb Stuffing with Butternut Squash and Brussels Sprouts
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ½ oz extra virgin olive oil, divided, plus extra to grease
- 2 sprigs fresh rosemary (leaves only) (approx. 2 tsp)
- 1 tsp fresh sage leaves (approx. 4 leaves)
- 1 tsp fresh thyme (leaves only)
- 16 oz butternut squash, peeled and cubed (1 in.)
- 3 oz shallots, finely sliced (approx. 2 shallots)
- 16 oz Brussels sprouts, trimmed, halved
- 5 oz apple, diced
- salt, to taste
- fresh ground black pepper, to taste
- 6 oz onion, quartered
- 4 ½ oz celery, diced
- 14 oz bread slices, cubed (1 in.)
- 12 oz vegetable stock
- 1 oz dried cranberries
- 1 oz chopped walnuts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1577 kJ / 377 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Greek Broccoli with Arugula Pesto and Roasted Lemon
30 Min
Ancho-Cranberry Turkey Enchiladas
1 Std. 10 Min
Turkey Chili
45 Min
Maple Cranberry Gingerbread
1h 25min
Apple Cranberry Chutney
1h 5min
Kabocha Focaccia
55 Min
Chicken and Quinoa with Peach Salsa
40 Min
Spicy Cranberry Orange Sauce
35 Min
White Bean Salad
5min
Blackened Fish Burger
55 Min
Southwest Quinoa
40 Min
Sweet Potato and Zucchini Frittata
45 Min