Wersje kompatybilne
Herb Stuffing with Butternut Squash and Brussels Sprouts
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ½ oz extra virgin olive oil, divided, plus extra to grease
- 2 sprigs fresh rosemary (leaves only) (approx. 2 tsp)
- 1 tsp fresh sage leaves (approx. 4 leaves)
- 1 tsp fresh thyme (leaves only)
- 16 oz butternut squash, peeled and cubed (1 in.)
- 3 oz shallots, finely sliced (approx. 2 shallots)
- 16 oz Brussels sprouts, trimmed, halved
- 5 oz apple, diced
- salt, to taste
- fresh ground black pepper, to taste
- 6 oz onion, quartered
- 4 ½ oz celery, diced
- 14 oz bread slices, cubed (1 in.)
- 12 oz vegetable stock
- 1 oz dried cranberries
- 1 oz chopped walnuts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1577 kJ / 377 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baked Salmon Cakes with Corn Salsa
45min
Apple Cranberry Chutney
1 godz. 5 min
Sweet Potato Casserole with Labne and Dukkah (Bill Yosses)
24 Std. 55 Min
Collard Greens
1 godz. 5 min
Mushroom and Artichoke Dip
25 Min
One-Pot Barley and Vegetables
1 Std. 10 Min
Mushroom Walnut Pâté
5 Min
Tuna Tapenade
5 Min
Carrot and Brussels Sprouts Risotto
35min
Apple and Cranberry Farro Salad
35min
Acorn Squash Gratin
1 Std. 55 Min
Maple Cranberry Gingerbread
1 Std. 25 Min