Rustic bread

4.6 33 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
15 slices

Składniki

  • wheat grains
    600 g
  • water
    400 g
  • fresh yeast or 3 tsp dried instant yeast
    30 g
  • buttermilk
    120 g
  • baker's flour plus extra for dusting
    150 g
  • salt
    1 ½ tsp
  • balsamic vinegar
    1 tbsp
  • malt powder (optional)
    1 tsp

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 slice

Sód 230.4 mg
Białko 7 g
Kalorie 761.9 kJ / 181.4 kcal
Tłuszcz 1.1 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...