Basic vegetable stock

Basic vegetable stock

4.6 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • brown onion cut into halves
    90 g
  • leek white part only, cut into quarters
    110 g
  • carrots cut into quarters
    260 g
  • sweet potato peeled and cut into pieces (3 cm)
    130 g
  • celery stalks cut into quarters
    120 g
  • dried shiitake mushrooms cut into slices
    3
  • fresh flat-leaf parsley
    4 sprigs
  • dried bay leaf
    1
  • fresh thyme
    2 sprigs
  • water
    1300 g
  • salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 70.5 kcal / 296.8 kJ
Białko 2.8 g
Tłuszcz 0.4 g
Węglowodany 10.7 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Sód 695.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...