Urządzenia i Akcesoria
Basic vegetable stock
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions
Składniki
-
brown onion cut into halves90 g
-
leek white part only, cut into quarters110 g
-
carrots cut into quarters260 g
-
sweet potato peeled and cut into pieces (3 cm)130 g
-
celery stalks cut into quarters120 g
-
dried shiitake mushrooms cut into slices3
-
fresh flat-leaf parsley4 sprigs
-
dried bay leaf1
-
fresh thyme2 sprigs
-
water1300 g
-
salt1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
695.8 mg
Białko
2.8 g
Kalorie
296.8 kJ /
70.5 kcal
Tłuszcz
0.4 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
10.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Panforte ice cream bombe
48 Std. 25 Min
Potato cakes
45 Min
Minestrone
40 Min
Rosewater madeleines
30 Min
Mushroom soup
30 Min
Banana berry mini loaves
1 Std. 30 Min
Gluten free pasta
50 Min
Fermented beetroot and apple salsa
72 Std.
Rice salad
1 Std.
Chicken velouté meal
40 Min
Classic mushroom risotto
30 Min
Hommus dip
5 Min