Urządzenia i Akcesoria
Basic vegetable stock
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions
Składniki
-
brown onion cut into halves90 g
-
leek white part only, cut into quarters110 g
-
carrots cut into quarters260 g
-
sweet potato peeled and cut into pieces (3 cm)130 g
-
celery stalks cut into quarters120 g
-
dried shiitake mushrooms cut into slices3
-
fresh flat-leaf parsley4 sprigs
-
dried bay leaf1
-
fresh thyme2 sprigs
-
water1300 g
-
salt1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
695.8 mg
Białko
2.8 g
Kalorie
296.8 kJ /
70.5 kcal
Tłuszcz
0.4 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
10.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Potted scrambled eggs with asparagus
30 min
Custard
10 min
Beetroot salad
10 min
Chicken velouté meal
40 min
Butter chicken
55 min
Poached eggs
25 min
Mashed potatoes
40 min
Russian beetroot salad
1 godz. 10 min
Little piggy faces
2 godz. 30 min
Chocolate mousse
1 godz. 10 min
Classic mushroom risotto
30 min
Basic bread
1 godz. 35 min