Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gingerbread cookies
- 100 g unsalted butter, cut into pieces
- 50 g golden syrup
- 100 g brown sugar
- 1 egg
- 60 g gluten free self-raising flour (see Tips)
- 180 g gluten free flour mix (see Tips)
- 40 g coconut flour
- 30 g arrowroot flour, plus extra for dusting
- 1 tsp gluten free baking powder (see Tips)
- 3 tsp ground ginger
- 1 tsp mixed spice
Royal icing
- 240 g white sugar
- 1 egg white
- ½ tsp lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 597.7 kJ / 142.3 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 26.2 mg
Alternatywne przepisy
Gluten free birthday sponge cake
1 godz. 10 min
Chocolate zucchini cupcakes with blueberry icing
1 godz. 30 min
Gluten free waffles with maple bacon
1 godz.
Chocolate bean cake with coconut butter cream frosting
2 godz. 15 min
Buttercream icing
10 min
Gluten free gingerbread house
4 Std. 45 Min
Gluten free ANZAC biscuits
45min
Mini caramelly cupcakes with coconut cream cheese topping
2 godz.
Banana cupcakes with peanut butter frosting
1 godz.
Gluten free lamingtons
1 godz. 30 min
Gluten free chocolate brownie
45min
Perfect party cookies (allergy free)
45min