Cheesecake with meringue topping

Cheesecake with meringue topping

3.6 35 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
24 portions

Składniki

Base
  • unsalted butter cut into pieces (1-2 cm), plus extra for greasing
    130 g
  • white sugar
    30 g
  • eggs
    2
  • self-raising flour plus extra for dusting
    200 g
Filling and meringue topping
  • lemon zest only, no white pith
    1
  • white sugar
    350 g
  • quark or fresh ricotta cheese, well-drained
    1000 g
  • eggs separated
    5
  • cornflour
    80 g
  • full cream milk
    650 g
  • lemon juice (approx. 1 lemon)
    40 g
  • grapeseed oil
    120 g
  • sea salt
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 267.2 kcal / 1122.2 kJ
Białko 7.2 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 27.1 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Sód 143.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...