Urządzenia i Akcesoria
Cheese soufflés
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 portions
Składniki
-
butter cut into pieces, plus extra for greasing50 g
-
plain flour plus extra for dusting60 g
-
Gruyère cheese or Swiss cheese, cut into cubes (3 cm)150 g
-
full cream milk300 g
-
eggs4
-
salt½ tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
ground nutmeg1 pinch
-
pouring (whipping) cream100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
413.2 mg
Białko
14.8 g
Kalorie
1402.2 kJ /
333.9 kcal
Tłuszcz
26.1 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
15.3 g
Węglowodany
10.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lemon meringue pie
3 godz.
Crème brûlée
7 godz.
Béarnaise sauce
10 min
Pasta e fagioli (Pasta and beans)
40 min
Chocolate mousse
3 godz. 20 min
Potato cakes
45 min
Cream of tomato soup
25 min
Natural (plain) yoghurt
11 godz. 10 min
Apricot apple pie
1 godz. 40 min
Mandarin crème brûlée
4 godz. 15 min
Rice salad
1 godz.
Tomato pasta sauce
40 min