Cheese soufflés
TM6 TM5 TM31

Cheese soufflés

3.9 (17 ocen)

Składniki

  • 50 g butter, cut into pieces, plus extra for greasing
  • 60 g plain flour, plus extra for dusting
  • 150 g Gruyère cheese or Swiss cheese, cut into cubes (3 cm)
  • 300 g full cream milk
  • 4 eggs
  • ½ tsp salt
  • ½ tsp ground black pepper
  • 1 pinch ground nutmeg
  • 100 g pouring (whipping) cream

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1402.2 kJ / 333.9 kcal
Białko
14.8 g
Węglowodany
10.9 g
Tłuszcz
26.1 g
Tłuszcz nasycony
15.3 g
Błonnik
0.3 g
Sód
413.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy