Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g butter, cut into pieces, plus extra for greasing
- 60 g plain flour, plus extra for dusting
- 150 g Gruyère cheese or Swiss cheese, cut into cubes (3 cm)
- 300 g full cream milk
- 4 eggs
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 1 pinch ground nutmeg
- 100 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1402.2 kJ / 333.9 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 10.9 g
- Tłuszcz
- 26.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 413.2 mg
Alternatywne przepisy
Béarnaise sauce
10 Min
Grand Marnier® soufflé
1 Std.
Tiramisu
5 Std. 20 Min
Berry mousse
5h
Sabayon
15 Min
Smoked salmon and preserved lemon choux buns
1 Std. 20 Min
Vegetable soup, eggs en cocotte with spinach
1 Std.
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25 Std. 15 Min
Frangipane cake
1 Std. 45 Min
Poached salmon and beetroot blinis
45min
Cherry clafoutis
1 godz. 5 min
Crème brûlée
7 godz.