Urządzenia i Akcesoria
Hazelnut torte
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
12 portions
Składniki
-
butter for greasing
-
raw sugar250 g
-
hazelnuts plus extra for decorating250 g
-
salt1 pinch
-
water40 g
-
egg yolks8
-
cornflour60 g
-
plain flour40 g
-
baking powder1 tbsp
Filling
-
egg1
-
caster sugar100 g
-
instant granulated coffee10 g
-
pouring (whipping) cream chilled (see Tips)500 g
-
desiccated coconut for decorating
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
113.8 mg
Białko
10.1 g
Kalorie
2047 kJ /
487.4 kcal
Tłuszcz
33.4 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
12.3 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Torta caprese (flourless almond cake)
2 godz.
Orange and almond cake
2 godz. 20 min
Crème brûlée
7 godz.
Marble cake
2 godz.
Lemon cake
2 godz.
Yoghurt cake
1 godz. 40 min
Moroccan bundt
1 godz. 20 min
Rosewater madeleines
30 min
Coconut matcha panna cotta
3 godz. 50 min
Honey crème caramels
25 godz. 55 min
Mango truffles, strawberry spheres and white chocolate crumble
11 godz. 30 min
Gluten free sticky date puddings
1 godz. 5 min