Urządzenia i Akcesoria
Hazelnut torte
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
12 portions
Składniki
-
butter for greasing
-
raw sugar250 g
-
hazelnuts plus extra for decorating250 g
-
salt1 pinch
-
water40 g
-
egg yolks8
-
cornflour60 g
-
plain flour40 g
-
baking powder1 tbsp
Filling
-
egg1
-
caster sugar100 g
-
instant granulated coffee10 g
-
pouring (whipping) cream chilled (see Tips)500 g
-
desiccated coconut for decorating
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
113.8 mg
Białko
10.1 g
Kalorie
2047 kJ /
487.4 kcal
Tłuszcz
33.4 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
12.3 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Speculaas
1 godz.
Hazelnut Bavarian
6 godz. 25 min
Callos
1 godz.
Lemon cake
2 godz.
Vanilla sauce (crème anglaise)
10 min
Apple tart
1 godz.
Frozen pineapple cream
10 min
Chocolate and anise fruit bark
2 godz. 20 min
Pistachio cheesecakes with mango
2 godz. 30 min
Hazelnut meringue roulade
1 godz. 30 min
Chocolate ripple cheesecake towers
40 min
Soft butter rolls
1 godz. 50 min