Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Pasta e fagioli
TM6 TM5 TM31

Pasta e fagioli

4.7 ( 59 ocen )

Składniki

  • 150 g dried borlotti beans (see Tips)
  • 1950 water plus extra to soak
  • 100 g Parmesan cheese cut into pieces (3 cm), reserve the rind (optional - see Tips)
  • 1 onion (150 g), cut into pieces
  • 1 tomato cut into pieces
  • 1 celery stalk cut into pieces
  • 2 garlic cloves
  • 1 fresh long red chilli deseeded and cut into halves
  • 200 g speck cut into cubes (1 cm)
  • 20 g extra virgin olive oil plus extra to drizzle
  • 1 tbsp Vegetable stock paste or Chicken stock powder (see Tips)
  • 200 g tomato passata
  • sea salt to taste
  • 200 g ditalini pasta
  • 1 - 2 stalks kale roughly chopped
  • dried chilli flakes to serve

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
356.7 kcal / 1498.2 kJ
Białko
21.6 g
Tłuszcz
11.2 g
Węglowodany
37.7 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
963.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy