Risotto with zucchini and prawns

Risotto with zucchini and prawns

4.2 87 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • raw prawns heads and tails intact
    12 - 16
  • olive oil
    50 g
  • water
    1000 g
  • zucchini cut into pieces (2 cm)
    200 g
  • brown onion (approx. 120 g), cut into halves
    1
  • garlic clove
    1
  • Arborio rice
    320 g
  • dry white wine
    100 g
  • salt
    1 tsp
  • unsalted butter cut into pieces
    50 g
  • lemon juice
    1 tbsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 839.8 mg
Białko 21.9 g
Kalorie 2399.3 kJ / 571.3 kcal
Tłuszcz 23.7 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 8.9 g
Węglowodany 65.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...