Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 - 16 raw prawns, heads and tails intact
- 50 g olive oil
- 1000 g water
- 200 g zucchini, cut into pieces (2 cm)
- 1 brown onion (approx. 120 g), cut into halves
- 1 garlic clove
- 320 g Arborio rice
- 100 g dry white wine
- 1 tsp salt
- 50 g unsalted butter, cut into pieces
- 1 tbsp lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2399.3 kJ / 571.3 kcal
- Białko
- 21.9 g
- Węglowodany
- 65.8 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 839.8 mg
Alternatywne przepisy
Cauliflower, broccoli and blue cheese gratin
1h
Asparagus risotto
40 Min
Prawn and saffron risotto
30min
Risotto with lemon, thyme and feta
30min
Seafood con arroz
45 min
Mixed seafood with tomato and herb sauce
30min
Salmon and fennel risotto
30min
Milanese risotto
25min
Pear and blue cheese risotto
30min
Seafood and corn chowder
40 Min
White fish and lemon risotto
30min
Risotto verde
45 min