Urządzenia i Akcesoria
Traditional hommus
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 godz. 5 min
20 portions
Składniki
-
dried chickpeas250 g
-
bicarbonate of soda1 tsp
-
water plus extra to soak1000 g
-
lemon juice to taste100 g
-
tahini100 g
-
garlic cloves to taste1 - 2
-
sea salt to taste1 - 1 ½ tsp
-
olive oil1 - 2 tbsp
-
ground cumin½ tsp
-
paprika½ tsp
-
ice cubes80 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portions
Sód
191.7 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
367.1 kJ /
87.7 kcal
Tłuszcz
4.5 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
9.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Black tahini and beetroot hommus
1 Std. 10 Min
Hommus
15 Min
Basil pesto
10 Min
Hazelnut dukkah with fennel
50 Min
Baba ghanoush
1 Std.
Tahini
20 Min
Seeded sheet crackers (Toddlers and beyond)
1 Std. 30 Min
White bean dip with chimichurri
15 Min
Oatcakes with Moroccan hommus
50 Min
Falafel with beetroot hommus
20 Min
Chunky basil pesto dip
10 Min
Falafel
25 Std. 30 Min