Wersje kompatybilne
Crema di cavolo riccio alla paprika, insalata di gamberi e edamame
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gamberi
- 15 g di succo di limone, spremuto fresco
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- 250 g di gamberi crudi sgusciati
Crema di cavolo riccio alla paprika
- 60 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di edamame, surgelati
- 200 g di cavolo riccio a pezzi
- 300 g di acqua
- 50 g di latte
- 1 cucchiaino di paprika dolce
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- crostini di pane, a piacere
- 1 pizzico di pepe bianco macinato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1125 kJ / 269 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Błonnik
- 5.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di cavolfiori colorati e mandorle
45min
Vellutata di carciofi e taleggio
55min
Vellutata di broccoli raw
25min
Crema di barbabietola
10min
Salsa carciofi e fagioli
1 godz. 10 min
Vellutata di radice di prezzemolo con chips e pepe rosa
40min
Crema di barbabietole con quenelle alle erbe aromatiche
1 godz. 10 min
Bulgur cavolo riccio e melagrana con chips di patate dolci
40min
Panna montata all'aneto
5 Min
Gazpacho finocchio e mela
15 Min
Vellutata di piselli con palline di ricotta
50 phút
Vellutata di porri e carciofi con crostini saporiti
45min