Wersje kompatybilne
White Bean Quinoa Risotto with Roasted Brussels Sprouts
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brussels Sprouts
- 16 oz Brussels sprouts, trimmed, halved
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 1 tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
Risotto
- 8 oz quinoa
- 5 oz leeks, sliced in half moons (¼ in.)
- 3 oz celery, sliced on the bias (¼ in.)
- ½ oz extra virgin olive oil
- ½ tsp dried sage
- ¼ tsp garlic powder
- 2 oz dry white wine
- 1 can white beans (15 oz can), drained and rinsed
- 18 oz vegetable stock
- 1 oz unsalted butter
- 1 tsp salt, to taste
- pomegranate arils/seeds, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2142 kJ / 512 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 12 g
- Sód
- 1464 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentil Moussaka
2 Std. 20 Min
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 Min
Chickpea Patties with Lemon Kale Salad
55 min
Greek Lentils and Rice
40min
Cauliflower and Date Tagine
55 min
Broccoli Red Lentil Soup
30min
Fakes Moutzentra (Lentils with Rice)
45min
Vegetarian Lasagna
2 Std. 30 Min
Curried Lentils
5 Std. 15 Min
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55 min
Green Lentil Risotto with Asparagus
45min
Pumpkin Chili
50min