Wersje kompatybilne
White Bean Quinoa Risotto with Roasted Brussels Sprouts
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brussels Sprouts
- 16 oz Brussels sprouts, trimmed, halved
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 1 tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
Risotto
- 8 oz quinoa
- 5 oz leeks, sliced in half moons (¼ in.)
- 3 oz celery, sliced on the bias (¼ in.)
- ½ oz extra virgin olive oil
- ½ tsp dried sage
- ¼ tsp garlic powder
- 2 oz dry white wine
- 1 can white beans (15 oz can), drained and rinsed
- 18 oz vegetable stock
- 1 oz unsalted butter
- 1 tsp salt, to taste
- pomegranate arils/seeds, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2142 kJ / 512 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 12 g
- Sód
- 1464 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentil Mushroom Stroganoff
55min
Chickpea Patties with Lemon Kale Salad
55min
Broccoli Red Lentil Soup
30min
Barley and Lentil Radicchio Salad
1h 25min
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 Min
Cauliflower Artichoke Cheese Bake
1 Std. 10 Min
Southwest Quinoa
40 Min
Vegan Cashew Sauté
35 Min
Roasted Cauliflower and Kale Soup
1h 5min
Sweet Pea and Zucchini Soup
30min
Vegetarian Chili
50min
Risotto with Spinach and Peas
30min