Urządzenia i Akcesoria
White Bean Quinoa Risotto with Roasted Brussels Sprouts
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 portions
Składniki
Brussels Sprouts
-
Brussels sprouts trimmed, halved16 oz
-
extra virgin olive oil2 tbsp
-
salt to taste1 tsp
-
ground black pepper to taste¼ tsp
Risotto
-
quinoa8 oz
-
leeks sliced in half moons (¼ in.)5 oz
-
celery sliced on the bias (¼ in.)3 oz
-
extra virgin olive oil½ oz
-
dried sage½ tsp
-
garlic powder¼ tsp
-
dry white wine2 oz
-
white beans (15 oz can), drained and rinsed1 can
-
vegetable stock18 oz
-
unsalted butter1 oz
-
salt to taste1 tsp
-
pomegranate arils/seeds to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1464 mg
Białko
17 g
Kalorie
2142 kJ /
512 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
12 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
69 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
White Bean Soup
2 Std. 45 Min
Pumpkin Chili
50 Min
Greek Lentils and Rice
40 Min
One-Pot Barley and Vegetables
1 Std. 10 Min
Lentil Mushroom Stroganoff
55 Min
Mushroom Stroganoff
30 Min
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
40 Min
Vegetable Stew
1 Std. 15 Min
Green Lentil Risotto with Asparagus
45 Min
Vegetarian Chili
50 Min
Butternut Squash Coconut Curry
40 Min
Smoky Black Bean Soup
35 Min