White Bean Quinoa Risotto with Roasted Brussels Sprouts

White Bean Quinoa Risotto with Roasted Brussels Sprouts

3.8 21 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

Brussels Sprouts
  • Brussels sprouts trimmed, halved
    16 oz
  • extra virgin olive oil
    2 tbsp
  • salt to taste
    1 tsp
  • ground black pepper to taste
    ¼ tsp
Risotto
  • quinoa
    8 oz
  • leeks sliced in half moons (¼ in.)
    5 oz
  • celery sliced on the bias (¼ in.)
    3 oz
  • extra virgin olive oil
    ½ oz
  • dried sage
    ½ tsp
  • garlic powder
    ¼ tsp
  • dry white wine
    2 oz
  • white beans (15 oz can), drained and rinsed
    1 can
  • vegetable stock
    18 oz
  • unsalted butter
    1 oz
  • salt to taste
    1 tsp
  • pomegranate arils/seeds to garnish

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 512 kcal / 2142 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 69 g
Błonnik 12 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 1464 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...