Vegan "Crab" Cakes

Vegan "Crab" Cakes

3.8 15 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
10 pieces

Składniki

"Crab" Cakes
  • chickpeas (15 oz can), liquid reserved
    1 can
  • nori sheet crumbled, in pieces
    1
  • dried parsley
    1 tbsp
  • dried dill
    2 tsp
  • Old Bay Seasoning®
    2 tsp
  • salt
    ½ tsp
  • Dijon mustard
    2 tsp
  • vegan mayonnaise
    2 tsp
  • lemon juice
    1 tsp
  • green onions cut into pieces
    3
  • garlic cloves
    2
  • hearts of palm (14 oz), drained
    1 can
  • panko bread crumbs
    1 ½ oz
Sriracha Vegan Mayonnaise
  • vegan mayonnaise
    3 oz
  • sriracha
    1 tbsp
  • vegetable oil to fry
  • ground paprika (opcjonalnie) to sprinkle
  • fresh dill to garnish
  • lemon cut in wedges
    1

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 112 kcal / 469 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 12 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 547 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...