Pizza basilic, courgette et chèvre

Pizza basilic, courgette et chèvre

4.5 107 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
10 portions

Składniki

La pâte à pizza au basilic
  • de basilic frais
    10 g
  • de levure boulangère fraîche
    10 g
  • d'eau
    100 g
  • de lait
    100 g
  • de farine de blé et un peu pour fariner
    350 g
  • d'huile d'olive
    20 g
  • de sel
    ½ c. à café
La sauce courgette-chèvre
  • d'eau
    300 g
  • courgettes l'une coupée en deux dans la longueur et les deux autres taillées en tagliatelle
    3
  • de fromage de chèvre en bûche, émincé en tranches
    110 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées
  • de pignons de pin
    40 g
  • de roquette
    10 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 223 kcal / 933 kJ
Białko 7.8 g
Tłuszcz 9.2 g
Węglowodany 27.4 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...