Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 1 c. à soupe de gros sel
- 350 g d'asperges vertes, épluchées
- 350 g d'asperges blanches, épluchées
- 1 pâte feuilletée maison
- ½ bouquet de persil frais
- 3 branches de coriandre fraîche
- ½ - 1 bouquet de ciboulette fraîche
- 250 g de ricotta
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 jaune d'œuf
- 1 pincée fleur de thym frais
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1212 kJ / 290 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 16.3 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte aux asperges et chèvre frais
1 Std. 20 Min
Aubergines à la bonifacienne
2 Std.
Tarte au chou romanesco et roquefort
1 Std. 15 Min
Tarte asperge, amande et comté par Eric Guérin
1 Std.
Tarte fine aux asperges et à la ricotta
1 Std. 20 Min
Clafoutis aux épinards et aux pignons
1 Std. 10 Min
Quiche aux asperges
1 Std. 15 Min
Tartelette courgette-brebis
50 Min
Clafoutis aux asperges vertes, amandes et parmesan
50 Min
Tartelette au chèvre et crème d'épinard
50 Min
Soufflé aux épinards et deux fromages
35 Min
Soufflé aux courgettes et au gorgonzola
1 Std. 20 Min