![Tarte asperge-ricotta Tarte asperge-ricotta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/222239.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 1 c. à soupe de gros sel
- 350 g d'asperges vertes, épluchées
- 350 g d'asperges blanches, épluchées
- 1 pâte feuilletée maison
- ½ bouquet de persil frais
- 3 branches de coriandre fraîche
- ½ - 1 bouquet de ciboulette fraîche
- 250 g de ricotta
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 jaune d'œuf
- 1 pincée fleur de thym frais
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1212 kJ / 290 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 16.3 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflé aux asperges
1h 10min
Petits flans aux asperges
55min
Quiche aux asperges
1h 15min
Soufflé aux artichauts
50min
Tarte aux asperges et chèvre frais
1h 20min
Gratin de courgettes et d'artichauts à la scamorza
1h
Clafoutis aux épinards et aux pignons
1h 10min
Clafoutis courgettes, basilic et chèvre
55min
Velouté d'asperge
30min
Clafoutis aux asperges vertes, amandes et parmesan
50min
Cake aux petits pois, courgette et chèvre
1h 30min
Clafoutis aux épinards, saumon et feta
55min