Tarte asperge-ricotta

Tarte asperge-ricotta

3.5 32 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 parts

Składniki

  • 500 g d'eau
  • 1 c. à soupe de gros sel
  • 350 g d'asperges vertes épluchées
  • 350 g d'asperges blanches épluchées
  • 1 pâte feuilletée maison
  • ½ bouquet de persil frais
  • 3 branches de coriandre fraîche
  • ½ - 1 bouquet de ciboulette fraîche
  • 250 g de ricotta
  • 1 - 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 - 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 1 jaune d'œuf
  • 1 pincée fleur de thym frais
    1 pincée de thym frais

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 9.3 g
Kalorie 1212 kJ / 290 kcal
Tłuszcz 20.8 g
Węglowodany 16.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...