Carpaccio tomate-mozzarella et glace avocat-basilic

Carpaccio tomate-mozzarella et glace avocat-basilic

4.1 27 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 12 godz. 30 min
6 portions

Składniki

La glace avocat-basilic (la veille)
  • de lait
    400 g
  • de sucre en poudre
    50 g
  • de basilic frais équeutée
    1 branche
  • le jus d'un citron vert
  • avocats (300 g env.)
    2
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
Le carpaccio (le jour même)
  • tomates détaillées en tranches fines
    6
  • de mozzarella (250 g env.), coupées en tranches
    2 boules
  • de roquette
    100 g
  • d'huile d'olive
    6 c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 258 kcal / 1078 kJ
Białko 10.7 g
Tłuszcz 18.8 g
Węglowodany 11.7 g
Błonnik 3.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...