Wersje kompatybilne
Alici marinate all'arancia e limone con peperoni
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di alici, adatte al consumo a crudo (vedi consigli)
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di succo di arancia
- 70 g di succo di limone
- 500 g di acqua
- 180 g di peperoni rossi a listarelle (1 cm circa)
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 2297 kJ / 549 kcal
- Białko
- 52.8 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 28.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carciofi alla romana
50min
Brodetto alla triestina
1u.
Sformatini di gamberi e verdure
35min
Bruschetta terra e mare al piccante
35min
Zuppa di pesce misto
40min
Pepata di cozze
55min
Cotriade (brodetto di pesce Bretone)
1h 15min
Spiedini di frutta e cioccolato
30min
Carciofini sott'olio
721hod. 20min
Antipasto di alici agli agrumi
2h 10min
Antipasto di funghi e capesante
35min
Insalata di polpo con dressing al lime
1u.