Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 30 g di burro + q.b.
- 32 pezzi di pasta tipo conchiglioni (220 g circa)
- 50 g di cipollotti a pezzi
- 50 g di pancetta a fette
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 450 g di spinaci freschi, lessati e strizzati
- 1 pizzico di sale
- 150 g di ricotta fresca, sgocciolata dal siero
- 50 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- 500 g di latte
- 50 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- ½ cucchiaino di sale
- 30 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 326 kJ / 78 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortino di patate dal cuore morbido
1h 20 min
Orecchiette alle cime di rapa e vongole
4 Std.
Girandole di magro
1 godz. 5 min
Focaccia alle alici
1 godz. 55 min
Cannelloni di zucca
1 godz. 50 min
Tagliolini alla zucca
1h 20 min
Rotolo funghi e peperoni
2 godz. 15 min
Tagliatelle ai funghi
1 Std.
Gattò di patate
1h 30 min
Stelline alle erbe di campo
1h 40 min
Alberelli al cioccolato
4 Std. 25 Min
Fagotto napoletano
2 godz. 15 min