Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di burro
- 50 g di cipolla in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio, Parboiled cottura 14 minuti)
- 50 g di vino bianco secco
- 700 g di acqua
-
1
cucchiaino di sale
lub 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa - 1 bustina di zafferano
- 100 g di tonno in scatola in olio di oliva sgocciolato (peso netto)
- 50 g olive nere denocciolate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1853 kJ / 443 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alla campagnola
30 Min
Risotto primavera allo speck
1 Std. 5 Min
Corona di riso capesante e verdure
50 Min
Ragù di verdure con cottura nel Varoma
50 Min
Risotto meneghino rivisitato
50 Min
Pasto di 3 portate per 2 in 30 minuti
1h 15min
Cupola di riso al mandarino e Grand Marnier
40min
Aperitivo agrodolce
10 Min
Uova sode dolci
1 Std. 20 Min
Risotto agli asparagi e vongole
1h 15min
Risotto allo Champagne
25 Min
Aperitivo al sedano
10 Min