Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di mandorle senza la pelle
- 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 peperoncino piccante fresco (opcjonalnie)
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 8 scampi interi
- 40 g di liquore all'arancia
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe
- 300 g di pasta secca tipo bavette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2259 kJ / 540 kcal
- Białko
- 24.5 g
- Węglowodany
- 54.7 g
- Tłuszcz
- 26.4 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alla crema di granchio
35 min
Spaghetti alla chitarra con calamari e salsa di olive (senza glutine)
35 min
Linguine con salsa di melagrana e gamberoni
1h
Linguine ai gamberoni
30 min
Lasagne al profumo di mare
1sa 35 dk
Pepata di cozze
55 min
Spaghettini al cartoccio con frutti di mare
1h 20 min
Spaghetti pesce spada, peperoni e bottarga
50 min
Linguine al nero di seppia
45 min
Tagliolini con gamberi e carciofi
40 min
Spaghetti cozze e gamberi
25 min
Linguine con scampi al limone
20min