Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di mandorle senza la pelle
- 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 peperoncino piccante fresco (opcjonalnie)
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 8 scampi interi
- 40 g di liquore all'arancia
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe
- 300 g di pasta secca tipo bavette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2259 kJ / 540 kcal
- Białko
- 24.5 g
- Węglowodany
- 54.7 g
- Tłuszcz
- 26.4 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tagliolini al sugo di spada
30min
Carpaccio di branzino con involtini di pesce spada
30min
Pennette allo zafferano e gamberetti
40min
Linguine ai gamberoni
30min
Fusilli risottati alle seppie
40min
Fusilli al pesce spada e mandorle
30min
Calamaretti ai pistacchi
30min
Tagliolini con gamberi e carciofi
40min
Calamarata, spigola e Pachino
30min
Risotto al ragù bianco di mare
30min
Tagliolini con pesce spada alla mediterranea
20min
Linguine con scampi al limone
20min