Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crosta di pane
- 5 g di lievito di birra fresco
- 200 g di acqua
- 500 g di farina di forza (o manitoba)
- 1 cucchiaino di sale
Polpettone
- 50 g di acciughe sott'olio
- 700 g di carne trita di manzo
- 100 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 2 uova
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero in polvere
- olio extravergine di oliva q.b.
- 500 g di acqua
- 150 g di prosciutto crudo a fette
Emulsione
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 20 g acqua
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3403.2 kJ / 813.4 kcal
- Białko
- 47.8 g
- Węglowodany
- 61.5 g
- Tłuszcz
- 40.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 1921.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpettone classico
1 godz. 15 min
Polpettone in crumble fragrante
1 Std.
Polpettone al Varoma con contorno
1h 45 min
Polpettone ricotta e tonno
45 Min
Piccoli polpettoni in crosta
1 godz. 10 min
Salsicciotti di pollo e Parmigiano reggiano
35 Min
Polpette di pollo con pancetta croccante
45 Min
Polpettone di purè di patate e carne
1 Std.
Polpettone con zucchine, speck e mozzarella
1 Std.
Rosette al prosciutto cotto e formaggi
1h 30 min
Rose di salamino con sfoglia aromatizzata
1 Std.
Polpettoni di peperoni
1h 20 min