Polpettone in crosta

Polpettone in crosta

4.3 30 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porzioni

Składniki

Crosta di pane
  • 5 g di lievito di birra fresco
  • 200 g di acqua
  • 500 g di farina di forza (o manitoba)
  • 1 cucchiaino di sale
Polpettone
  • 50 g di acciughe sott'olio
  • 700 g di carne trita di manzo
  • 100 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
  • 2 uova
  • ½ cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero in polvere
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • 500 g di acqua
  • 150 g di prosciutto crudo a fette
Emulsione
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 20 g acqua
  • 1 pizzico di sale

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 813.4 kcal / 3403.2 kJ
Białko 47.8 g
Tłuszcz 40.1 g
Węglowodany 61.5 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 14.2 g
Sód 1921.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...