
Urządzenia i Akcesoria
Podpłomyk z szynką (Flammkuchen)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
Ciasto
-
mąki pszennej230 g
-
soli¼ łyżeczki
-
oliwy z oliwek30 g
-
wody120 g
Dodatki (patrz warianty)
-
mąka pszenna do oprószenia
-
cebuli przekrojonej na pół200 g
-
crème fraîche, min. 30% tłuszczu (patrz wskazówka)200 g
-
szynki, wędzonej pokrojonej w 1 cm kostkę100 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu (opcjonalnie)30 g
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 szczypta
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji (ok. ½ pęczka)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
433.2 kcal /
1812.6 kJ
Białko
11.7 g
Tłuszcz
20.1 g
Węglowodany
51 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Sód
604.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SYLWESTER
10 Przepisów
Polska
Polska