Tarte melon-pêche et chantilly à la menthe

Tarte melon-pêche et chantilly à la menthe

4.5 34 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
8 portions

Składniki

La ganache chocolat blanc et menthe
  • 2 feuilles de gélatine alimentaire (1.9 g/feuille)
  • 50 g de chocolat blanc détaillé en morceaux
  • 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 10 feuilles de menthe fraîche
Le biscuit aux amandes
  • 90 g de beurre
  • 90 g de sucre roux
  • 1 pincée de sel
  • 15 g de farine de blé
  • 2 œufs
  • 1 melon
  • 2 pêches
  • 220 g d'amandes émondées
  • 125 g de framboises fraîches
  • 5 feuilles de menthe fraîche les sommités seulement
  • 150 g de groseilles à maquereau rouges

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 8 portions

Białko 77 g
Kalorie 15874 kJ / 3816 kcal
Tłuszcz 291 g
Błonnik 57 g
Węglowodany 226 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...