![Dacquoise aux fruits rouges Dacquoise aux fruits rouges](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b984617cde07f8e6e9c8d66393f1a9b0/Derivates/48db72cb90fc5a9af34da2de5b5d83c58c9c7a5e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La dacquoise aux noisettes
- 130 g de sucre en poudre
- 150 g de noisettes
- 5 blancs d'œufs
La crème au chocolat blanc
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 125 g de lait
- 2 jaunes d'œufs
- 125 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- 1 pincée de vanille en poudre
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
La garniture aux fruits
- 300 g de fruits rouges frais variés, et un peu pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1692.1 kJ / 404.4 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 35.8 g
- Tłuszcz
- 27.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 62.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte amandine aux poires
2h 30min
Fraisier
15 Std.
Tartelettes au chocolat, caramel et brownie
14h
Couronne de pavlova avec coulis de framboises, figues et grenade
6h
Succès praliné
1 Std. 40 Min
Bûche poire-caramel
9 Std. 15 Min
Entremets pistache et rhubarbe
12sa
Choux craquelins au gianduja
17h
Paris-Brest
3h
Bûche de Noël à la fève tonka
3h
Bûche glacée vanille-noix de pécan
16h
Choux craquelins à la vanille
1 Std. 15 Min