Dacquoise aux fruits rouges

Dacquoise aux fruits rouges

4.7 19 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 55 min
8 parts

Składniki

La dacquoise aux noisettes
  • de sucre en poudre
    130 g
  • de noisettes
    150 g
  • blancs d'œufs
    5
La crème au chocolat blanc
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    3
  • de lait
    125 g
  • de chocolat blanc détaillé en morceaux
    125 g
  • jaunes d'œufs
    2
  • de vanille en poudre
    1 pincée
  • de crème liquide 30-40% m.g. très froide
    200 g
La garniture aux fruits
  • de fruits rouges frais variés et un peu pour la finition
    300 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 404.4 kcal / 1692.1 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 27.2 g
Węglowodany 35.8 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 10.3 g
Sód 62.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...