Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La dacquoise aux noisettes
- 130 g de sucre en poudre
- 150 g de noisettes
- 5 blancs d'œufs
La crème au chocolat blanc
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 125 g de lait
- 2 jaunes d'œufs
- 125 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- 1 pincée de vanille en poudre
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
La garniture aux fruits
- 300 g de fruits rouges frais variés, et un peu pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1692.1 kJ / 404.4 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 35.8 g
- Tłuszcz
- 27.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 62.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Choux craquelins au gianduja
17 godz.
Napolitain
4h 20min
Charlotte aux fraises
3 godz. 35 min
Le drômois
12 godz. 45 min
Verano
12 godz. 45 min
Crémeux au fromage blanc sur sablé breton
6h
Merveilleux tout choco
2h 5 min
Bavarois framboise-chocolat blanc
15h 30min
Tarte entremets chocolat et noisette
18h 30min
Fraisier macaroné revisité
2u. 45min
Bavarois poire-chocolat
14 godz. 30 min
Délice pomme-speculoos
12h