Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lenticchie e zampone
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di cipolla in quarti
- 30 g di gambo di sedano a pezzi (2 cm)
- 70 g di carota, pelata e a pezzi (2 cm)
- 4 pomodori ciliegino a metà
- 500 g di brodo vegetale
- ½ cucchiaino di sale
- 250 g di lenticchie in scatola, scolate e sciacquate
- 1 foglia di alloro fresca, lavata ed asciugata
- 1 zampone precotto con l'involucro
Pasta fillo
- 250 g di farina tipo 0 + q.b.
- 100 g di acqua calda
- 1 cucchiaino di sale
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaio di aceto di vino bianco
- 50 g di burro fuso
- 20 - 30 g di fecola di patate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2075 kJ / 496 kcal
- Białko
- 20.6 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 33.8 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gallinella con macedonia di verdure in olio aromatico
40 min
Agnolotti al brasato
3sa
Chiacchiere salate
55 Min
Ramen
14h 30min
Scrigno di cappelletti
2j
Fiori di zucca ripieni
1j
Canestrelli salati con mousse al prosciutto
1j 30 menit
Baccalà ricco della Vigilia (TM6)
1j
Tortelli di zucca e Gorgonzola
1j 30 menit
Sgabei
3sa
Tagliatelle di nonna Marietta
1j
Tempura di verdure
25 min