Wersje kompatybilne
Corona di riso agrumata ai gamberetti e mazzancolle
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1200 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 1 bustina di zafferano in polvere
- 350 g di riso Parboiled
- 350 di verdure miste di stagione a tocchetti (peperoni, piselli, carote)
- 200 g di gamberetti freschi sgusciati ed eviscerati
- 10 mazzancolle pulite
- 2 arance, preferibilmente biologiche, una a cubetti e una a fette
- 10 pomodorini ciliegia a metà
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2448 kJ / 585 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 88.4 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coppa Champagne e frutti rossi al mascarpone
3h 40min
Antipasto di funghi e capesante
35 Min
Pizza Gourmet nera con porri, stracchino e gamberetti
3h 20min
Insalata di pane fritto e melone giallo
25 min
Elisir del tempo
10 min
Forever
10 min
Forty fresh
10 min
Golden cucumber
10 min
Bruschetta terra e mare al piccante
35 Min
Cool passion
10 min
Caramelle ricotta e pere in salsa di speck
1h 30min
Baccalà ricco della Vigilia (TM6)
1h