Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 30 g di Parmigiano Reggiano
- 80 g di burro a pezzi
- 150 g di acqua
- 2 pizzichi di senape in polvere
- 1 - 2 pizzichi di pepe di Cayenna macinato
- ¼ di cucchiaino di sale
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Terminare la preparazione
- 240 g di gamberetti cotti
- 110 g di maionese
- 1 limone, la scorza grattugiata
- 25 g di succo di limone, spremuto fresco
- 1 ½ cucchiaini di senape di Digione
- 2 pizzichi di pepe di Cayenna macinato
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 20 g di rucola
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 611 kJ / 147 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Braciole di maiale sottovuoto con insalata di mele
2 godz. 40 min
Filetti di orata con crema di peperoni
1 Std. 40 Min
Crema di fragole con crostacei al profumo di menta ed erba cipollina
1h
Gnocchi neri con crema di zucca, amaretti e baccalà
1h 10min
Zuppa primaverile
40min
Salmone marinato alla barbabietola rossa
8h 40min
Capesante su mais bianco, salamino piccante e pop corn (di Mirko Ronzoni)
45min
Tortelloni alle cime di rapa
4h 30min
Panini del venerdì santo (Hot cross buns)
4 Std.
Guancia di maiale sottovuoto al vino rosso
8 Std. 45 Min
Cachupa de peixe
50min
Mousse allo yogurt greco e lamponi
3 Std. 50 Min