Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 30 g di Parmigiano Reggiano
- 80 g di burro a pezzi
- 150 g di acqua
- 2 pizzichi di senape in polvere
- 1 - 2 pizzichi di pepe di Cayenna macinato
- ¼ di cucchiaino di sale
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Terminare la preparazione
- 240 g di gamberetti cotti
- 110 g di maionese
- 1 limone, la scorza grattugiata
- 25 g di succo di limone, spremuto fresco
- 1 ½ cucchiaini di senape di Digione
- 2 pizzichi di pepe di Cayenna macinato
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 20 g di rucola
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 611 kJ / 147 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dessert di Capodanno alla melagrana
1 Std.
Orecchiette alle cime di rapa e vongole
4 Std.
Paccheri zucca e gamberoni
50 Min
Tamagoyaki (frittata giapponese)
30 Min
Stelle di mare
30 Min
Profiteroles mediterranei
1 Std. 25 Min
Salmone nanbanzuke
1 Std.
Pasta sablé al cacao
1 Std. 10 Min
Sformatini di gamberi e verdure
35 Min
Croissant francese
5h 20min
Tortillas di grano e fajitas di vitello
1 Std. 25 Min
Pasta fresca senza uova
1 godz. 35 min