
Urządzenia i Akcesoria
Chleb tostowy (bez laktozy)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
22 kromki
Składniki
-
230 g wody
-
70 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy keksowej
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
1 ½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
115.2 kcal /
482.2 kJ
Białko
2.4 g
Tłuszcz
3.8 g
Węglowodany
17.8 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
89 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA III
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Chleb pszenny tostowy
3 godz.
Tradycyjne bagietki
2 godz. 30 min
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2 godz. 45 min
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4 godz. 35 min
Bułki śniadaniowe
1 godz. 40 min
Bułki wrocławskie
2 godz.
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2 godz. 30 min
Chleb pszenny
1 godz. 30 min
Francuska bagietka
3 godz. 50 min
Chleb jogurtowy
3 godz.
Chleb portugalski (Pão de água)
4 godz.
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 godz. 10 min