
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 230 g wody
- 70 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy keksowej
- 500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 10 g drożdży świeżych pokruszonych
- 1 łyżeczka cukru
- 1 ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 kromkę
- Kalorie
- 115.2 kcal / 482.2 kJ
- Białko
- 2.4 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Węglowodany
- 17.8 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Sód
- 89 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Francuska bagietka
3 godz. 50 min
Podłużne bułki pszenne
3 godz. 30 min
Bułki wrocławskie
2 godz.
Chleb pszenny
1 godz. 30 min
Chleb jogurtowy
3 godz.
Domowe bułki do hot dogów
2 godz. 15 min
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4 godz. 35 min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 godz. 10 min
Bułki śniadaniowe
1 godz. 40 min
Tradycyjne bagietki
2 godz. 30 min
Chleb pszenny tostowy
3 godz.
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2 godz. 45 min