Urządzenia i Akcesoria
Halloweenowe babeczki
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
16 sztuk
Składniki
Babeczki Stracciatella
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
140 g cukru
-
½ laski wanilii
-
2 jajka
-
140 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
200 g mleka
-
280 g mąki pszennej
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia (8 g)
-
1 szczypta soli
Krem
-
150 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych150 g malin, świeżych
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
300 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
200 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu200 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu (patrz wskazówka)
-
35 - 40 g fixu do bitej śmietany
-
70 g cukru pudru
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
140.3 mg
Białko
5.4 g
Kalorie
1555.4 kJ /
371.8 kcal
Tłuszcz
22.5 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
13.1 g
Węglowodany
37.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
HALLOWEEN II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Babeczki nietoperze na Halloween
2 godz.
Wielkanocne babeczki „owieczki”
1 godz. 45 min
Halloweenowe mleczne bułki
5 godz.
Czekoladowe muffinki
35 min
Czekoladowe ciasto-trumna bez mąki
2 godz. 45 min
Amerykańskie pączki "donuts"
2 godz. 45 min
Tort tęczowy z lizakami
6 godz.
Muffinki czekoladowe
50 min
Czekoladowa gąsienica
3 godz. 15 min
Ciasteczka maślane z lukrem królewskim i ozdobami
2 godz.
Muffinki z nadzieniem czekoladowym
50 min
Muffiny bananowo-czekoladowe z orzechami
50 min