Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cukru
-
200
g migdałów, w płatkach lub w słupkach
lub 200 g migdałów, blanszowanych - 50 g likieru migdałowego, np. amaretto
- 1 łyżeczka aromatu migdałowego, naturalnego
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1881.2 kJ / 449.6 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 56.2 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 2.1 mg
Alternatywne przepisy
Piernik staropolski cz. II
98 godz.
Marcepanowe batoniki
2 godz. 40 min
Śliwki w czekoladzie
2h 30 min
Stollen
6h
Makowiec z białym makiem
2h 20 min
Przyprawa do piernika
5min
Kartofelki marcepanowe
1h 15 min
Mazurek chałwowy
7hod. 30min
Piernik staropolski cz. I
672 godz. 30 min
Masa makowa
30 min
Masa makowa z białego maku
30 min
Rogale à la marcińskie
10 Std.