Urządzenia i Akcesoria
Masa marcepanowa
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
450 g
Składniki
-
200 g cukru
-
200 g migdałów, blanszowanych200 g migdałów, w płatkach lub w słupkach
-
50 g likieru migdałowego, np. amaretto
-
1 łyżeczka aromatu migdałowego naturalnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
2.1 mg
Białko
9.4 g
Kalorie
1881.2 kJ /
449.6 kcal
Tłuszcz
22.2 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
56.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rogale à la marcińskie
10 h
Kartofelki marcepanowe
1 h 15 min
Stollen
6 h
Marcepanowe batoniki
2 h 40 min
Piernik staropolski cz. II
98 h
Likier marcepanowy
15 min
Migdały w polewie czekoladowo-kawowej
30 min
Obieranie migdałów (z osłoną noża miksującego 2.0)
5 min
Masa makowa z białego maku
30 min
Masa makowa
30 min
Przyprawa do piernika
5 min
Piernik staropolski cz. I
672 h 30 min