
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cukru
- 200 g migdałów, w płatkach
- 50 g likieru migdałowego, np. amaretto
- 1 łyżeczka aromatu migdałowego, naturalnego
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1881.2 kJ / 449.6 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 56.2 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 2.1 mg
Alternatywne przepisy
Masa makowa
30 min
Rogale à la marcińskie
10h
Przyprawa do piernika
5min
Kartofelki marcepanowe
1h 15 min
Marcepanowe batoniki
2 godz. 40 min
Masa makowa z białego maku
30 min
Piernik staropolski cz. II
98h
Piernik staropolski cz. I
672h 30min
Ciastka imbirowe z białą czekoladą
5h 45min
Likier marcepanowy
15 min
Syrop piernikowy
1 Std. 10 Min
Stollen
6h