Wersje kompatybilne
Glazed Gammon, Dauphinoise Potatoes and Green Beans
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g double cream
- 2 garlic cloves, thinly sliced
- 2 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- ¼ tsp ground nutmeg
- 30 g English mustard
- 100 g runny honey
- 30 g dark brown sugar
- 1000 - 1200 g unsmoked gammon joint, boneless, lightly scored
- 500 g water
- 2 sprigs fresh thyme
- 2 dried bay leaves
- 1 sprig fresh rosemary
- 50 g onions, cut in pieces (3 cm)
- 100 g carrots, cut in pieces (3 cm)
- 50 g celery, cut in pieces (3 cm)
- 1 Tbsp black peppercorns
- 1 tsp cloves
- 1000 g potatoes, peeled, thinly sliced in rounds (4 mm)
- 400 g fine green beans, trimmed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5527.7 kJ / 1321.2 kcal
- Białko
- 65.2 g
- Węglowodany
- 90.9 g
- Tłuszcz
- 81.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 42.7 g
- Błonnik
- 10.6 g
- Sód
- 3179.7 mg
Alternatywne przepisy
Roast Potatoes with Rosemary and Garlic
1h 10min
Marmalade-glazed Ham
1h 50min
Spanish-flavoured Sausagemeat Plait
1 Std.
Beef in Stout
1h 40min
Chicken and Chorizo Hotpot
45min
Sausage and Fennel Orzotto
50min
Smoky Pork and Beans
3h
Salmon with Potatoes and Mushroom Cream Sauce
35 Min
Sticky Sesame Chicken
40min
Chicken Kievs with Potato Salad and Green Beans
1 Std. 15 Min
Chicken with Peppers and Rice
1 Std.
Chicken Breasts Pizzaiola with Celeriac and Potato Purée
1 Std.