Spicy Chicken with Coconut Rice

4.5 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 portions

Składniki

  • onion quartered
    120 g
  • garlic cloves
    3
  • fresh red chilli deseeded, roughly chopped, plus extra, sliced, for garnishing
    1
  • olive oil
    20 g
  • yellow curry paste
    50 g
  • fresh lemon grass bruised
    2 pieces
  • fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
    20 g
  • fresh makrut lime leaves (opcjonalnie)
    2
  • chicken thighs, skin on, bone in
    1000 g
  • water
    600 g
  • tinned coconut milk
    250 g
  • basmati rice
    300 g
  • fresh coriander for garnishing
  • lime (opcjonalnie) wedges, for garnishing

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 654.8 kcal / 2739.5 kJ
Białko 31.9 g
Tłuszcz 36.2 g
Węglowodany 48.4 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 215.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...