Wersje kompatybilne
Chicken Strips with Creamy Tomato Sauce and Basmati Rice
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken and Creamy Tomato Sauce
- 30 g pistachio nuts, unsalted, shelled
- 70 g onion, quartered
- 1 garlic clove (opcjonalnie)
- 20 g extra virgin olive oil, plus 1 tsp
- 15 g fresh basil leaves
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 1 ½ - 2 tsp fine sea salt
- 1 pinch caster sugar
- ½ tsp ground black pepper
- 800 g chicken breast fillets, skinless, cut in strips (1 cm thick)
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
Basmati Rice
- 1300 g water
- 1 tsp fine sea salt
- 25 g extra virgin olive oil
- 300 g basmati rice
Finalisation
- 250 g mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2071.2 kJ / 495 kcal
- Białko
- 30.7 g
- Węglowodany
- 23.8 g
- Tłuszcz
- 28.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.3 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 892.5 mg
Alternatywne przepisy
Chicken with Carrot & Red Pepper Rice and Creamy Mustard Sauce
1 Std. 10 Min
Creamy Chicken and Chorizo Pasta
30 min
Saffron Chicken Penne
30 min
Orzo Pasta with Chicken and Pesto
30 min
Chicken, Basil and Roasted Red Pepper Spaghetti
35 min
Cauliflower Soup; Chorizo and Pepperonata Pasta
35 min
Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta
30 min
Chicken Garam Masala with Basmati Rice
35 min
Chicken Kievs with Potato Salad and Green Beans
1 godz. 15 min
Meatballs in Tomato Sauce with Potato Purée
45min
Chicken with Peppers and Rice
1h
Chicken Breasts Pizzaiola with Celeriac and Potato Purée
1h