Sachertorte à étages

Sachertorte à étages

4.6 7 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 8 godz. 10 min
12 part

Składniki

Les gâteaux
  • de chocolat noir détaillé en morceaux
    50 g
  • de beurre coupé en morceaux et un peu pour les moules
    50 g
  • de blancs d'œufs (5 œufs env.)
    150 g
  • de sucre en poudre
    200 g
  • de pâte d'amande blanche
    400 g
  • d'œufs (3 œufs env.)
    150 g
  • de jaunes d'œufs (8 œufs env.)
    150 g
  • de farine
    50 g
  • de cacao en poudre
    25 g
La ganache et la garniture
  • de chocolat noir détaillé en morceaux
    300 g
  • de crème liquide entière bien froide
    500 g
  • de miel
    25 g
  • de beurre demi-sel coupé en morceaux
    100 g
  • de confiture de cassis
    3 c. à soupe bombées
Le glaçage
  • de chocolat noir détaillé en morceaux
    130 g
  • de crème liquide entière
    265 g
  • de miel
    50 g
  • de beurre coupé en morceaux
    50 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 726 kcal / 3020 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 52 g
Węglowodany 54 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...