Macarons glacés mangue-orange

Macarons glacés mangue-orange

4.2 11 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 6 godz. 5 min
15 pièces

Składniki

La garniture
  • 350 g de mangue mûre coupée en dés d'1 cm de côté
  • 90 g de sucre glace
  • 60 g de jus d'orange
  • 2 pincées d'agar-agar (½ sachet, 2 g environ)
Les coques
  • 300 g de sucre glace
  • 150 g de poudre d'amande
  • 1 zeste d'orange râpé finement
  • 100 g de blancs d'œufs
  • 2 pincées de colorant alimentaire naturel orange

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pièce

Białko 3 g
Kalorie 780 kJ / 186 kcal
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...