Macarons glacés mangue-orange

Macarons glacés mangue-orange

4.2 11 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 6 godz. 5 min
15 pièces

Składniki

La garniture
  • de mangue mûre coupée en dés d'1 cm de côté
    350 g
  • de sucre glace
    90 g
  • de jus d'orange
    60 g
  • d'agar-agar (½ sachet, 2 g environ)
    2 pincées
Les coques
  • de sucre glace
    300 g
  • de poudre d'amande
    150 g
  • zeste d'orange râpé finement
    1
  • de blancs d'œufs
    100 g
  • de colorant alimentaire naturel orange
    2 pincées

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 186 kcal / 780 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...