![Macarons glacés mangue-orange Macarons glacés mangue-orange](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1556F6EC-798D-4A9F-9132-F8939989603B/Derivates/8d765936-5e2c-4ff4-819d-f51f10395745.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La garniture
- 350 g de mangue mûre, coupée en dés d'1 cm de côté
- 60 g de jus d'orange
- 90 g de sucre glace
- 2 pincées d'agar-agar (½ sachet, 2 g environ)
Les coques
- 150 g de poudre d'amande
- 300 g de sucre glace
- 100 g de blancs d'œufs
- 1 zeste d'orange râpé finement
- 2 pincées de colorant alimentaire naturel orange
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 780 kJ / 186 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macarons au chocolat
24 Std.
Macarons à la griotte
48h
Le macaron caramel
1h 50min
Macarons au citron
12 Std.
Macarons à la mangue sans sucre
2 Std. 30 Min
Macarons gingembre-litchi
24 Std.
Macarons fraise-amaretto
24 Std.
Macarons au café
24 Std.
Macarons français à la confiture de bleuets (Métrique)
1 Std. 30 Min
Gros macarons à la menthe et à la framboise
5h 10min
Macarons à la pomme verte
5h 10min
Macarons coco-chocolat blanc
5h 5min