Chocolat chaud au caramel et au whisky

Chocolat chaud au caramel et au whisky

2.9 15 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • 250 g de sucre en poudre
  • 30 g d'eau
  • 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 30 g de beurre doux froid, en 1 morceau (env. 6 x 4 x 1 cm)
  • 1 c. à café de jus de citron (voir conseil)
  • 1 - 2 c. à café d'extrait naturel de vanille
  • 700 g de lait
  • 100 g de cacao en poudre
  • 30 g de whisky
  • crème fouettée maison, pour la finition (voir "Conseil(s)")

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 8 g
Kalorie 3110 kJ / 743 kcal
Tłuszcz 41 g
Błonnik 24.1 g
Węglowodany 79 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...